24 Ağustos 2008 Pazar

Yeni Site Açanlara Önemli Bir Bilgi (Sıralama İle Alakalı)

Googlenin Siteleri Tanımak İçin Süre İstemesi

Bir özgün blog sitesi açtığınızı düşünelim örneğin içeriği "Sürüngen hayvanları" anlatan bir blog sürekli bununla ilgili içerikler giriyorsunuz.

Google bu web sitesini indexler hatta başlarda ona ilk sayfalarda hak tanır.Fakat daha sonra google bu web sitesini gömer .Çünkü daha eski siteleri öne alır.

Sizin Google tarafından güvenilen bir hal almanız gerekmektedir.Bunun için içeriğiniz nekadar kaliteli nekadar güncel ya da nekadar özgün olursa olsun mutlaka bir BEKLEME süresine ihtiyacınız vardır.

Geçen Pilli nin sahibi ile yapılan bir roportajı izledimde ordan aklıma geldi bu makaleyi yazmak.Oradan bildirgec 10marifet gibi blogların popülerlik aşamalarını anlatırken her açtıkları blog sitelerinin en az 7-8 aylık bir gerileme süreci olduğundan bahsetti.

Evet bu çok doğru.

Google de üstlerde yer almak ve her sayfanızın yeterli yeri haketmesi için yapmanız gereken tek şey SABIR.

Google ne zaman "Evet bu web sitesini ben aylardır izliyorum , adamlar sitelerini güncelliyor , bu web sitesi artık bu saatten sonra aksi bir davranış(spam,kapanmalar,içerik sapması) yapmaz diye düşünüyor.Ve sizi hakettiğiniz noktaya getiriyor.

KAYNAK:R10.NET