29 Eylül 2008 Pazartesi

Fake (Sahte) Pagerank Nedir? Nasıl Anlaşılır?

Bilindiği gibi pagerank değeri kendi içinde ikiye ayrılıyor.Gerçek pagerank ve sahte (fake) pagerank.
Pagerank sihirli bir sopa gibidir.Google ın sitenize bakış açısını değiştirir.

Googlebot u kandırarak fake (sahte) pagerank kolayca yapılabilir.Fake pagerank yapmak aslında çok basittir.Mesela http://edebibilgi.blogspot.com.com/ u ben http://www.google.com.tr/ adresine yönlendirirsem, Googlebot http://edebibilgi.blogspot.com.com u taramaya geldiğinde direk http://www.google.com.tr/ yi tarar ve http://edebibilgi.blogspot.com.com/ adresine http://www.google.com.tr/ nin pagerankı olan 8 i atar.Böylece http://edebibilgi.blogspot.com.com/ sahte (8) pagerank sahibi olmuştur.

Sahte pagerankın bize ne katkısı olur: Sahte pagerankın bize herhangi bir katkısı olmaz.Sadece sahte hitte olduğu gibi kendimizi kandırırız o kadar.Tabi bide sitenizi satacaksanız acemi kullanıcıları kandırıp daha fazla para koparabilirsiniz.Daha ilerisine gitmez, gidemez..
Dikkat:Sitenizin sahte pagerank kazanması, o siteyi sandboxa sokabilir.

Peki bir sitenin pagerankının sahte olup olmadığını nasıl anlarız?
Aslında bu işlemi sorgulamak için binlerce site var ama en basit yolu Google aramasına info: http://edebibilgi.blogspot.com.com yazmaktır. info: http://edebibilgi.blogspot.com.com yazınca eğer sonuç olarak EDEBİ BİLGİ sonucu çıkarsa o sitenin pagerankı gerçektir.Eğer info: http://edebibilgi.blogspot.com.com diye aratınca Google - www.google.com.tr sonucu çıkarsa bilin ki o sitenin pagerankı sahtedir...