23 Eylül 2008 Salı

Sedo Nedir?

Domain adresiniz mi var.Ancak kullanmiyorsunuz,oturduğunuz yerden domain adresiniz uzerinden para mi kazanmak istiyorsunuz ? Iste detaylar...

Çogu forum veya webmaster sitelerinde karşınıza bu başlık çıkmıstır.İşte merak ettikleriniz ve cevapları....

Sedo Nedir?

Sedo aslında internette kullanılmayan veya alınıpta kar amaçlı satılacak olan domainlerin satılmasını sağlayan bir kuruluştur.Yada parking sistemi ile para kazanabileceginiz bir sistemdir.Calisma sistemi oldukça basitir.Birçok webmaster tarafindan kullanilir.

Neden sedoyu tercih etmeliyim diyorsaniz ?

Elinizde bulunan domainleri satmak istediğinizde ve başka bir firamaya verdiğinizde domain satılana kadar size hiçbir faydası geliri olmayacaktır.Sizlere hickimse ödeme yapmiyacaktir. Eğer bu işlemi sedo ortaklığı ile yaparsanız diğer şirketlerden en önemli farkınız belli bir gelirde sağlıyacak olmanızdır yani domain satılmayı beklerken sizin sayfanızdaki reklamlara tıklandıkça belirli oranlarda karlar sağlıyacaksınız. Ve domaininiz üzerinden ödeme alabilirsiniz.Ayrıca açık artırmalara da katılabilirsiniz.

Sedo Reklamları Nasıl Alıyor?

Sedo size google reklamlarını gösteriyor yani google ile arasında bir anlaşma var biri gelip sizin satılık dediğiniz adrese girdiğinde kaşısına google reklamları çıkıyor ve eğer o kişi reklamlara tıklarsa siz bunun karşılığında belli oranlarda paralar kazanıyorsunnuz .Kurduklari bu ortaklikta iki tarafta para kazaniyor anliyacaginiz.