2 Ekim 2008 Perşembe

Asus'tan 1GB bellekli EAH4670 ekran kartı

ATI Radeon HD 4670 grafik işlemcisine sahip yeni ASUS EAH4670, 1GB bellek kapasitesi sunuyor. Böylece çok yüksek çözünürlüklerde bile akıcı bir şekilde yüksek tanımlı (HD) filmleri ve DirectX 10 destekli oyunları başarı ile oynatabiliyor. Ek olarak etkili bir soğutma sistemine sahip olan ASUS EAH4670 bu sayede GPU sıcaklığını 15ºC'ye kadar düşürüyor.

Yüksek Çözünürlüklü Grafikler için 1GB Tümleşik Bellek
Bellek kapasitesinin grafik başarımındaki önemi oldukça büyüktür. Bellek yetersizliğinden kaynaklanacak herhangi bir darboğazda en güçlü grafik işlemciler bile istenilen hızı veremeyebilirler.

Grafik işlemcisine yeteri kadar bellek alanı sunulursa ekran kartı gücünü tam anlamıyla gösterebilir. Her yeni çıkan oyun daha güçlü sistemlere ihtiyaç duyduğu için EAH4670/DI/1G modelinde toplam 1GB kapasitesindeki bellek modülleri bulunuyor.

Bu sayede kullanıcılar, hem yeni çıkacak oyunlara karşı hazırlıklı oluyor, hem de çok yüksek çözünürlüklerde başarımdan ödün vermeden oyunların tadını doyasıya çıkarabiliyorlar.

Özel Tasarımlı Soğutucu Blok Sayesinde 15 ºC Daha Serin

ASUS EAH4670 ekran kartı serisi, ısıyı mümkün olan en iyi şekilde dağıtan bir soğutucu blok ve fan tasarımıyla geliyor. Soğutucu blok, GPU tarafından üretilen ısıyı çabucak kanatçıklarına ileterek fan tarafından hızlı bir şekilde uzaklaştırılmasını sağlıyor. Bu şekilde grafik işlemcisi referans soğutucuya göre 15 derece daha serin çalışıyor. Üstelik bu soğutucunun fanı referans tasarım fanından 16dB daha sessiz dönüyor.

Resmi "HDMI Certified" Grafik Kartları

ASUS EAH4670 ekran kartları doğal HDMI desteği de sunmaktadır.

Rock Solid Teknolojisiyle Sıradışı Kullanım Ömrü

ASUS EAH4670 serisi ekran kartları, sıradan kapasitörlere göre birkaç kat daha dayanıklı olan tamamı Japon yapımı katı kapasitör kullanıyor. Bu sayede ekran kartının ömrü maksimum düzeyde yükseltilmiş oluyor. Öte yandan yine Rock Solid teknolojisinin bir parçası olarak LF PAK MOSFET'ler güç kaybını en aza indirirken ısınmayı hafifletiyor. EAH4670 kartlarda kullanılan EMI kalkanı (shield) sinyal gürültüsünü %66 oranında azaltıyor. Ayrıca ekran kartı üzerindeki DIP demir çekirdekli bobinler, geleneksel toroid bobinlere nazaran 5-10 derece daha serin çalışıyorlar.

Ürünün teknik özellikleri

Image Hosted by ImageShack.us
Not: Firma basın bülteninden derlenmiştir.

Bilgi için: AsusTek Computer
Telefon: (216) 521 47 25