20 Ocak 2009 Salı

Copy Handler ile 6-7 Kat daha hızlı kopyalamak

copy-handler_parameters Onlarca CD ya da DVD’lerinizi ve sabit disklerinizi dolduran bilgilerinizi kopyalama işlemlerinde uzun süre bekleme ve sisteminizin tıkanması gibi durumlarla karşılaştığınız olmuştur. Büyük boyutlardaki dosyalarınızın kopyalanması sırasında bilgisayarınızda oluşan bir hatadan dolayı tekrar başa dönmek zorunda kalmak istemiyorsanız Copy Handler’ı mutlaka denemelisiniz.

Ekran görüntüsünün büyük halini görmek için resmin üzerine tıklayın.

Sırayla Kopyalayın

Açık kaynak kodlu ve ücretsiz olarak dağıtılan Copy Handler yaptığı işe göre oldukça ufak boyutlara sahip bir yazılım. Kendi işletim sisteminizin yaptığı kopyalama işleminden çok daha hızlı bir biçimini kullanıcılarına sunan bu yazılım sisteminizi çok fazla yormadan çalışıyor. Saniyede kopyalanacak olan verilerin miktarını kullanıcıların ayarlamasına imkan veren Copy Handler’da dosyalarınızı belirli bir sıraya sokarak düzenli olarak kopyalayabilirsiniz.

Kaldığı Yerden Devam Edin

Programın en güzel özelliklerinden biri ise kopyalama işlemlerinizi durdurduktan sonra bilgisayarınızı yeniden başlatsanız dahi kaldığınız yerden devam edebilmeniz. Aynı zamanda kalan süre, kopyalanan ve kalan veri miktarı, transfer hızı gibi bilgileri gösteren bu yazılım sistemi yormadan çalıştığı için kullanıcılarına kopyalama işlemleri sırasında başka işleri için zaman yaratıyor.

İndirin

:: Yazılımı indirmek için tıklayın. (2,1 MB)

Program Kullanımı Hakkında:

copy-handler_parameters

"Add Files" seçeneği bir veya daha fazla dosyayı seçmek için kullanılıyor.
"Add folder" seçeneği bir klasörü seçmek için kullanılıyor.
"Operation Type" seçeneği seçtiğimiz klasör/dosyaların "taşınması(Move)" veya "kopyalanması(Copy)" konusunda seçim yapmamızı sağlıyor.
"Priority" bölümünde 7 öncelik seçeneği var.(Time critical,Highest,Above Normal,Normal,Below Normal,Lowest ve Idle) Seçtiğiniz işlemlerin önceliğini buradan tayin edebilirsiniz.
"Count of copies" seçeneği ise kopyalama miktarını belirtiyor.1′den 255′e kadar bi sayı yazmanız mümkün.
"Advanced Options" bölümünde üç seçenek mevcut:
- Bu seçenek ile Klasörlerin yanlızca içeriğini kopyalayabilirsiniz.
- Bu seçenek ile seçtiğiniz klasörü hem kopyalayıp hemde üst klasörlerini hedef dosyasına yanlızca ismen taşımak mümkün.
- Bu seçenek ise dosyaları yanlızca ismen taşıyo(herhangi bi taşıma veya kopyalama işlemi gerçekleştirmiyo)