17 Mayıs 2009 Pazar

Melekler ve Şeytanlar

(Melekler ve Şeytanlar )
Melekler ve Şeytanlar
Gösterim tarihi: 15.Mayıs.2009
Yönetmen: Ron Howard
Oyuncular: Tom Hanks, Ewan McGregor, Ayelet Zurer, Stellan Skarsgard
Dil: İngilizce
Tür: Macera
Fragman: İzlemek için tıklayınız

Da Vinci Şifresi'nden sonra Dan Brown’ın aynı adlı çok satan kitabından uyarlanan Melekler ve Şeytanlar da beyazperdede. Yönetmen koltuğunda ilk filme de imzasını atan ik Oscar ödüllü Ron Howard var.


Konusu
Vatikan, korkunç bir keşif üzerine tarihin en tartışmalı şifresini kıran adam olan Robert Langdon’a başvurur. Langdon araştırmaları sonucunda Illuminati adıyla bilinen ve tarihteki en güçlü organizasyon olan kadim ve gizli kardeşliğin bir kez daha ortaya çıktığına dair kanıtlar bulur. Bu durum, Robert Langdon’ın Illuminati organizasyonunun en büyük düşmanı olan Katolik Kilisesi’nin varlığına yönelik ölümcül bir tehditle karşı karşıya gelmesine sebep olur.

Illuminati’nin geriye sayan, durdurulması neredeyse imkansız bir saatli bombaya benzediğini anlayan Langdon, Roma’nın yolunu tutar. Orada oldukça güzel ve gizemli bir bilimcisi olan İtalyan Vittoria Vetra ile tanışır. İkili bu mücadele için güçlerini birleştirirler.

Mühürlü lahitler, tehlikeli mezarlar, terk edilmiş katedraller ve hatta yeryüzündeki en gizli mahzenin kalbinde geçen sonu gelmez bu macerada Langdon ve Vetra, Vatikan’ın hayatta kalmak için sahip olduğu tek umudu gösteren 400 yıllık Aydınlanma Yolu’nu izleyeceklerdir.