13 Ocak 2013 Pazar

Dünyanın en ince akıllı telefonunun piyasaya çıkış tarihi belli oldu

Dünyanın en ince akıllı telefonunun piyasaya çıkış tarihi belli oldu

Şu an için dünyanın en ince akıllı telefonu ünvanını elinde bulunduran Alcatel One Touch Idol Ultra'dan daha ince akıllı telefonun ne zaman geleceği belli oldu.






Akıllı telefonlardaki donanımlar son dönemde oldukça üst seviyelerde. Bu donanımların kullanılabilmesi için de akıllı telefonların belli bir kalınlığa sahip olması gerekiyor. Ancak son dönemlerde hem donanımsal açıdan üstün hemde oldukça ince akıllı telefonlar piyasaya çıkmaya başladı. Şu an için en ince akıllı telefon olan Alcatel One Touch Idol Ultra'nın kalınlığı sadece 6.45 mm. Ancak bu telefondan da incesinin ne zaman ortaya çıkacağı açıklandı.
Bu bilgi Huawei'nin Tüketici İşleri Grubu CEO'su Richard Yu'dan geldi. Richard Yu'nun Engadget'a yaptığı açıklamalarda, dünyanın en ince akıllı telefonunu üreteceklerini ve bu telefonun önümüzdeki ay Barcelona'da düzenlenecek olan Mobil Dünya Kongresi 2013'de(MWC 2013) karşımıza çıkacağını belirtti.
6.45 mm'den daha ince olacak olan cihazın piyasaya ise Ascend P1 S2 olarak gelmesi bekleniyor. Şu an için detaylı bilgileri ortaya çıkmayan cihazın alüminyum gövdeye, 2 GB RAM'e, dört çekirdekli bir işlemciye ve 13-megapiksel kamera özelliklerine sahip olması beklenirken işletim sisteminin ise Android 4.1 Jelly Bean olacağı düşünülüyor.