14 Ekim 2013 Pazartesi

HTC One Max: HTC’nin Yeni Dev Ekranlı Akıllısı

HTC 6inç ekrana sahip yeni akıllı telefonu One Max’i tanıttı. Akıllı telefon hakkında bilmeniz gereken ilk detaylar yazımızda sizi bekliyor.

htc_one_max_haber1


Dev ekranlı akıllı telefon sevenlere müjde! Rekabette çıtayı yükselten son isim HTC oldu. Şu ara zor günler geçiren üretici, One modelini Max adını ekleyerek dev bir ekran ile destekledi. Yeni ürün, 6inçlik ekranıyla fark yaratmaya hazırlanıyor.
Alüminyum gövdesi ile One ailesinin karakteristik özelliklerini taşıyan cihaz, görsel olarak One ve One Mini ile büyük benzerlikler taşıyor. 164.5mm x 82.5mm x 10.29mm ebatlarında tasarlanan ürün, 217g ağırlığa sahip. Telefonun üzerinde gelen pil ise 3300mAh. Böylesine büyük bir ekran için bu pilin de çok iç açıcı sonuçlar vereceğini düşünmediğimizi de söylemeliyiz.
Qualcomm Snapdragon 600
HTC One Max, donanımsal olarak birinci HTC One ile aynı teknik detaylara sahip. Cihazın üzerinde 1.7GHz saat hızında çalışan dört çekirdekli Qualcomm Snapdragon 600 işlemci yer alıyor. Snapdragon 800 işlemcili akıllı telefonların mantar gibi türediği bu günlerde HTC oyuna nedense bir sıfır yenik başlamış oldu bu hamle ile. Tabi bunun fiyat açısından bir artı sağlaması planlanıyorsa orası ayrı konu.
Tam ekran boyutu 5.9inç olan üründe Super LCD3 teknolojisi kullanılmış. Parlaklık konusunda olumlu değerler taşıyan bu ekran, enerji tüketimi açısından soru işareti oluşturabilir. Gerçek bilgilere testlerden sonra ulaşırız elbette. Bu ekranın çözünürlüğü 1920×1080 piksel ve piksel yoğunluğu 367ppi olarak gerçekleşiyor.
Cihazın diğer teknik ayrıntıları arasında 2GB RAM, 32GB dahili hafıza, microSD bellek kartı yuvası, UltraPixel kamera, 2.1 megapiksel ön kamera, 88 derece görüş açısı, arka yüzde kamera altında parmak izi okuyucu, çift hoparlör destekli Boom Sound teknolojisi yer alıyor.
HTC Sense 5.5 sürümünün kullanıldığı arayüzde diğer One modellerine kıyasla önemli iyileştirme avantajlarına sahip olan ürün, Beats Audio etiketine de sahip değil.
Kısa süre içinde global ölçekte satışa sunulmaya başlanacak olan akıllı telefonun fiyatına ilişkin detaylar ise bilinmiyor.